Kantoor

Yprius advocaten is ontstaan door de samenwerking van Mr. Benoit BOUCKENOOGHE en Mr. Curd VANACKER.   Onze vaste medewerker Mr. Hans BEERLANDT houdt sedert begin 2016 ook zijn bijkantoor op ons kantoor.

Het kantoor is gevestigd in de schaduw van het gerechtsgebouw te Ieper, maar behandelt zaken in alle gerechtelijke arrondissementen.

Ons kantoor beoogt steeds in de eerste plaats een minnelijke regeling.  Bijna 60 % van onze dossiers wordt geregeld zonder tussenkomst van de rechtbank.  Indien een minnelijke regeling geen optie is wordt snel en kordaat een procedure gevoerd.

Ons kantoor is altijd transparant over de juridische positie van de cliënt, zijn slaagkansen en de kosten.

Het kantoor beschikt over een uitgebreid netwerk van specialisten in alle vakgebieden. 

Curd VANACKER

Curd Vanacker studeerde in 1999 af aan de Universiteit Gent (onderscheiding) en behaalde in 2008 een MaNaMa in het ondernemingsrecht (Master in Businesslaw) aan de universiteit Antwerpen met als masterproef  “De vastgoedmakelaarsovereenkomst”.  Hij volgt voortdurend korte en langlopende opleidingen (opleiding curator-vereffenaar, bemiddeling in burgerlijke - en handelszaken, overname van vennootschappen, vastgoedopleidingen, …) en is houder van de certificaten 'bijzondere opleiding jeugdrecht' en 'bijzondere opleiding cassatieprocedure in strafzaken'

Hij startte zijn carrière bij als stagiair en medewerker bij advocatenkantoor Filiep DESMET & Jan VANDENBRAEMBUSCHE (Wervik) en opende in 2003 zijn eigen kantoor in Ieper.  Vanaf 2008 werkt hij in samenwerking met Mr. Benoit BOUCKENOOGHE onder de kantoornaam Yprius Advocaten.  Vanaf 2013 houdt hij een bijkantoor aan de balie van Kortrijk i.s.m. Mr. hans BEERLANDT en vanaf 2017 houdt hij een bijkantoor aan de balie van Veurne (Merkem-Houthulst).

Curd Vanacker is docent ‘recht en wetgeving’ in de opleiding bedrijfsbeheer (Syntra West Ieper) en docent 'contracten en mandaten’ in de opleiding vastgoedmakelaar (Syntra Kortrijk). Hij is lid van ethische commissie van het Jan Yperman Ziekenhuis Ieper en is plaatsvervangend Vrederechter in Ieper.

Curd is partner van Els Lozie (apotheker) en papa van Charles en Clementine.  Hij is lid en bestuurslid van tal van verenigingen en organisaties.

Benoit BOUCKENOOGHE

Benoit BOUCKENOOGHE heeft 40 jaar balie-ervaring en is is gepokt en gemazeld in het aansprakelijkheidsrecht, verzekeringsrecht en verkeersrecht. 

Mr. BOUCKENOOGHE is plaatsvervangend rechter in de Rechtbank van Eerste Aanleg West-Vlaanderen, afdeling Ieper.

Hans BEERLANDT

Hans Beerlandt studeerde in 1997 af als licentiaat in de rechten aan de KU Leuven en volgde er ook aanvullende studies criminologie. Hij begon in 1998 als advocaat aan de Leuvense balie maar koos een jaar later voor de West-Vlaamse roots. Sinds 1999 is hij lid van de Kortrijkse balie en in 2016 vervoegde hij ook de Ieperse balie.  Mr. Beerlandt volgde diverse bijkomende opleidingen o.a. in jeugd-, familie-, huur-, straf-, verkeers- en verzekeringsrecht. Hij is houder van de certificaten bijzondere opleiding jeugdrecht en bijzondere opleiding cassatieprocedure in strafzaken.

 

Sabien VANDEWALLE

Sabien staat in voor de administratie en het secretariaat.

Bereken gratis uw verkeersboete
Incasso onbetaalde facturen, no cure no pay
Formules juridische bijstand
Vraag gratis offerte
Eerste advies voor vaste prijs, maak afspraak