Aanneming


Juridische bijstand voor ondernemers.

Uw partner in ondernemingsrecht en incasso.

Ons ervaren team van advocaten staat klaar om u te ondersteunen en adviseren bij alle juridische aspecten van uw onderneming.

Of u nu een startende ondernemer bent of een gevestigde waarde, wij begrijpen uw uitdagingen en bieden oplossingen op maat die aansluiten bij uw specifieke behoeften.

Curd Vanacker behaalde met onderscheiding het master-na-master diploma ‘Master in het ondernemingsrecht’ (‘Master in Business Law’) aan de Universiteit Antwerpen. Wij staan voor u klaar bij het opstarten van uw bedrijf, bij het opstellen van contracten én bij geschillen die voortvloeien uit zakelijke transacties.

Onze advocaten zijn onderlegd in de onderstaande materies:

  • bijstand als advocaat en dienstverlening aan ondernemers
  • opmaak en revisie van contracten
  • verbintenissenrecht
  • nationale en internationale invordering van niet-betaalde facturen, minnelijke en gerechtelijke invorderingen
  • overdracht handelszaak, verkoopovereenkomst aandelen, optiecontracten, ...
  • aannemingsrecht
  • (handels)huurovereenkomsten
  • keuze vennootschapsvorm
  • handelsrecht
  • verzekeringsrecht


Als ondernemer heeft u behoefte aan juridische bijstand op verschillende gebieden. Bij Yprius begrijpen we de complexiteit van ondernemingsrecht en bieden we uitgebreide ondersteuning op diverse juridische terreinen. Of het nu gaat om het opstellen van contracten, het aangaan van verbintenissen, het innen van facturen, of het regelen van een overname of overdracht van uw handelszaak, wij hebben de expertise om u bij te staan.

Invordering van facturen.

Wij begrijpen we dat het cruciaal is voor uw bedrijf om correct en tijdig betaald te worden. Wij kunnen u helpen bij het innen van niet-betaalde facturen op een professionele en effectieve manier. We zullen nauw met u samenwerken om de beste strategie te bepalen en ervoor zorgen dat uw financiële belangen worden beschermd. In veel gevallen kan dit op no cure no pay -basis, zodat u geen enkele kost betaald indien de factuur niet kan worden geïnd.

Wij kunnen facturen innen van bedrijven en consumenten, via minnelijke en gerechtelijke weg en dit ongeacht of de facturen betwist zijn of niet-betwist. Wij zorgen voor een effectief traject voor incasso op maat waarbij u het tempo en de aanpak bepaalt.

Als advocaat kunnen we zowel de openstaande facturen invorderen ten aanzien van particulieren (B2C) als ten aanzien van ondernemers (B2B). In overleg wordt er meestal eerst een minnelijke invordering opgestart – hetgeen minder agressief is dan het sturen van een gerechtsdeurwaarder naar uw klant. Toch weet uw klant dat de aangetekende ingebrekestelling van ons advocatenkantoor de voorbode is van een gerechtelijke procedure als hij niet meteen betaalt.

Wij hebben enkel uw facturen en uw eventuele algemene voorwaarden nodig om meteen actie te ondernemen. Vanzelfsprekend houden wij u op de hoogte van alle stappen die worden gezet – één vast aanspreekpunt en een directe lijn voor de inning van al uw openstaande facturen.


Contracten en verbintenissen.

Het opstellen en beoordelen van contracten is essentieel voor het succes van uw onderneming. Onze ervaren advocaten hebben diepgaande kennis van contractenrecht en kunnen u helpen bij het opstellen van waterdichte contracten die uw belangen beschermen. Een op maat gemaakte overeenkomst kan u veel ellende besparen. Hetzelfde geldt zeker voor correcte en op maat gemaakte algemene voorwaarden.

Als advocaten ondernemingsrecht volgen wij de evolutie van de rechtspraak op en weten wij hoe de ondernemingsrechtbank bepaalde contractuele clausules uitlegt en toepast.

Een contract is nooit standaard omdat alle partijen (per definitie) andere en tegengestelde belangen hebben en een ‘typecontract’ altijd in het voordeel van de ene of van de andere partijen is opgemaakt. Vaak zit het gevaar zelfs in wat niet in de overeenkomst staat.

Vanuit onze ervaring als advocaat in het bijstaan van ondernemers in procedures voor de ondernemingsrechtbank kunnen wij deze risico’s inschatten.

Verbreking van overeenkomsten.

Soms kan het ook nodig zijn om een overeenkomst te verbreken. Dit kan gepaard gaan met juridische complicaties en mogelijk zware gevolgen hebben. Omgekeerd moet u soms ook de uitvoering van overeenkomsten door uw onderaannemers of leveranciers afdwingen.

Onze advocaten zijn gespecialiseerd in ondernemingsrecht en begrijpen de implicaties van het verbreken van overeenkomsten. We zullen uw situatie zorgvuldig beoordelen en u voorzien van deskundig advies om de best mogelijke oplossing te bereiken.

Neem contact met ons op.

Contacteer ons als u betrouwbare juridische bijstand zoekt op het vlak van ondernemingsrecht en incasso. Neem contact met ons op om een afspraak te maken en te bespreken hoe wij u kunnen bijstaan en ontzorgen.