Verkeer

Experten in Verkeersrecht en Aansprakelijkheid.

Bent u betrokken bij een verkeersongeval en heeft u vragen over uw rechten en verantwoordelijkheden? Heeft u een dagvaarding ontvangen voor de politierechtbank en zoekt u naar juridische bijstand? Of heeft u behoefte aan rechtsbijstand van een advocaat om uw belangen te verdedigen in geval van een ongeval? Bij Yprius Advocaten staan we klaar om u te helpen, neem meteen contact met ons op.

Onze advocaten hebben tientallen jaren ervaring in de onderstaande materies.


 • burgerlijke aansprakelijkheid ongeval (in of buiten het verkeer)
  • lees hier hoe je een aanrijdingsformulier moet invullen
  • ongeval in fout of ongeval in recht
  • aansprakelijkheid, onrechtmatige daad (art. 1382 B.W.)
  • aansprakelijkheid voor kinderen, dieren, gebouwen
  • lichamelijke schade
  • burgerlijke partijstelling
  • berekening schadevergoeding
  • minnelijke expertise (MME)
  • gerechtelijke expertise
  • vergoeding zwakke weggebruiker (art. 29bis WAM-wet)
  • BA-uitbating, brandverzekering, familiale verzekering


Of het nu gaat om materiële schade, lichamelijke verwondingen of juridische procedures, wij hebben de kennis en expertise om u tijdens dit proces te begeleiden. Met een grondige kennis van het verkeersrecht en de aansprakelijkheidsregels kunnen wij u adviseren en vertegenwoordigen om het beste resultaat voor uw zaak te behalen.

Bent u betrokken geweest bij een verkeersongeval en heeft u vragen over uw rechten en verantwoordelijkheden? Heeft u een dagvaarding ontvangen en moet u voor de politierechtbank verschijnen? Of heeft u behoefte aan rechtsbijstand om uw belangen te verdedigen in geval van een ongeval? Bij Yprius Advocaten staan we klaar om u te helpen, neem meteen contact met ons op.

Als je een dagvaarding heb ontvangen en voor de politierechtbank moet voorkomen kunnen wij je in de meeste gevallen bijstaan via jouw rechtsbijstandverzekering. Dan worden onze kosten betaald door jouw verzekering en is onze bijstand voor jou gratis.


Dagvaarding politierechtbank? Onze advocaten staan voor u klaar.

Ontving u een dagvaarding voor de politierechtbank en heeft u een advocaat nodig om uw zaak te verdedigen voor de politierechter? Bij Yprius Advocaten begrijpen we dat dit een stressvolle tijd kan zijn en dat u behoefte heeft aan deskundige juridische bijstand. Onze advocaten zijn ervaren in het verdedigen van cliënten in politierechtelijke zaken en hebben uitgebreide kennis van het verkeersrecht. Wij zullen uw zaak grondig analyseren, uw rechten beschermen en u begeleiden door het juridische proces.

Als u moet voor de politierechtbank moet voorkomen is het van groot belang om voorbereid te zijn. wij bestuderen het strafdossier, nemen contact op met uw verzekering, verzamelen de nodige bewijzen, bespreken met u de strategie en pleiten de zaak voor u op de rechtbank. Meestal moet u zelf niet aanwezig zijn op de politierechtbank, in het andere geval verwittigen wij u.

Rechtsbijstandverzekering Politierechtbank?

Een rechtsbijstandverzekering kan verschillende aspecten van juridische bijstand dekken, afhankelijk van uw polis en de specifieke voorwaarden. Over het algemeen kan een rechtsbijstandverzekering dekking bieden voor:

 • Juridisch advies: U heeft recht op professioneel juridisch advies met betrekking tot uw verkeerszaak.
 • Juridische procedures: Uw verzekering kan de kosten dekken van juridische procedures, zoals het indienen van een rechtszaak
 • Honoraria van advocaten: Uw rechtsbijstandverzekering kan de kosten dekken van de een advocaat om uw belangen te behartigen.
 • Gerechtskosten: De verzekering kan ook de kosten van de rechtbank en andere juridische procedures dekken.

Kies zelf uw advocaat met een rechtsbijstandverzekering. U heeft de vrijheid om een zelf een advocaat te kiezen om uw belangen te behartigen. Wij werken graag samen met uw rechtsbijstandverzekeraar om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke juridische vertegenwoordiging krijgt.

Rechtsbijstand voor auto-ongevallen.

Verkeersongevallen kunnen leiden tot aanzienlijke schade aan uw voertuig en mogelijke lichamelijke verwondingen. Bij Yprius Advocaten begrijpen we de impact die een auto-ongeval kan hebben en helpen we u om uw recht op schadevergoeding te behartigen. Of u nu betrokken bent bij een auto-ongeval als bestuurder, passagier of voetganger, onze advocaten zullen uw zaak grondig analyseren, bewijs verzamelen en ervoor zorgen dat u de maximale compensatie ontvangt die u verdient.


Lichamelijke schade na een verkeersongeval: Uw recht op vergoeding.

Als u lichamelijk letsel hebt opgelopen bij een verkeersongeval, heeft u recht op een passende vergoeding. Bij Yprius Advocaten begrijpen we de fysieke en emotionele impact van lichamelijk letsel en zullen we ons inzetten om ervoor te zorgen dat u de juiste medische behandeling en compensatie ontvangt. We werken samen met medische experts en andere professionals om de omvang van uw letsel en de langetermijneffecten ervan te beoordelen. Op basis hiervan zullen we een sterke zaak opbouwen om u de vergoeding te bieden die u verdient.

Bij het bepalen van de vergoeding voor lichamelijke schade kunnen de indicatieve tabellen een belangrijke rol spelen. Deze tabellen bevatten richtlijnen en bedragen voor verschillende soorten verwondingen en de bijbehorende vergoedingen. Bij Yprius Advocaten zijn we goed bekend met de indicatieve tabel, ook voor lichamelijke schade en kunnen we u helpen begrijpen hoe deze van toepassing is op uw situatie.

Een gespecialiseerde advocaat in lichamelijke schade kan u helpen bij het beoordelen van uw zaak, het verzamelen van bewijsmateriaal, het onderhandelen met verzekeringsmaatschappijen en het verdedigen van uw belangen in de rechtszaal indien nodig. Bij Yprius Advocaten hebben we ruime ervaring in het vertegenwoordigen van cliënten met lichamelijke schade en zullen we ons inzetten om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke resultaten behaalt.

Hoe stel ik mij burgerlijke partij voor schadevergoeding?

Als slachtoffer van een verkeersongeval heeft u het recht om uzelf burgerlijke partij te stellen voor schadevergoeding. Dit betekent dat u de verantwoordelijke partij aansprakelijk stelt en een vergoeding eist voor de geleden schade. Bij Yprius Advocaten kunnen wij u helpen bij het opstellen van een sterke burgerlijke partijstelling en ervoor zorgen dat uw eisen worden gehoord. We zullen u door het proces begeleiden en ervoor zorgen dat u uw recht op schadevergoeding effectief uitoefent. Naast materiële en lichamelijke schade hebt u mogelijk ook recht op een morele schadevergoeding. Dit is een vergoeding voor het emotionele leed, de pijn en het verdriet dat u hebt ervaren als gevolg van het verkeersongeval.

Zwakke weggebruiker: Bescherming van kwetsbare verkeersdeelnemers.

Als zwakke weggebruiker, zoals een fietser of voetganger, bent u bijzonder kwetsbaar in het verkeer. De wet biedt specifieke bescherming aan zwakke weggebruikers en erkent hun recht op vergoeding bij een verkeersongeval. Bij Yprius Advocaten hebben we uitgebreide ervaring in het vertegenwoordigen van zwakke weggebruikers en zullen we uw belangen krachtig behartigen om ervoor te zorgen dat u de vergoeding ontvangt die u verdient.

Bij Yprius Advocaten begrijpen we dat verkeersrecht en aansprakelijkheid complexe juridische gebieden zijn. We zijn vastbesloten om u te helpen door het proces en uw belangen op de best mogelijke manier te vertegenwoordigen.

Neem vandaag nog contact met ons op en laat ons u ondersteunen in uw verkeerszaken.